Testimonial

Het verhaal van Hugo en Joke

We zijn een koppel wat graag reist en we komen tot rust als we ons hectisch leven even achter ons kunnen laten. Daarom zijn wij op een bepaald moment beginnen na te denken over de mogelijkheid van een buitenverblijf. Maar hoe daar aan beginnen? Onze interesses zijn immers zeer breed. We kunnen niet alleen genieten van het strand en het water, maar we kunnen tegelijkertijd ook enorm genieten van de bergen. We houden zeker ook van de stad en uitdagende wandelingen of fietstochten.
Hoe begint een mens hier aan? In de eerste plaats begin je het kortste bij huis : de Belgische kust en de Ardennen. De nabijheid was zeker een voordeel, maar er zaten toch ook heel wat nadelen aan, het wisselvallige weer zat daar zeker voor iets tussen, en we waren dan ook niet onmiddellijk overtuigd. We hadden op deze manier wel al wat inzicht verworven over prijzen en wat je er voor krijgt.

De zomervakanties gingen heel vaak naar Frankrijk en ook daar hebben we dan wat prospectie gedaan, maar het was snel duidelijk dat het dat niet zou worden voor ons. Heel mooi allemaal en de taal was zeker ook een voordeel, maar de regio’s die ons interesseerden waren simpelweg te duur.

Daarna zijn we onze horizon naar Spanje gaan verleggen. En zoals de meeste mensen zijn we dan terecht gekomen op een beurs voor tweede verblijven. Daar hebben we op goed geluk uit de vele standhouders iemand gekozen en daar zijn we dan mee op prospectiereis gegaan naar de costa’s. We zijn naar woningen op golfbanen gaan kijken, naar nieuw ontwikkelde sites met kleine aparte woningen en naar vrijstaande villa’s, maar het was vrij snel duidelijk dat het dat zeker niet zou worden.

Hierna hebben we onze zoektocht wat afgebouwd en we gingen er van uit dat het moment nog niet daar was voor ons om de stap te zetten. Totdat we Connect 2 Valencia tegenkwamen. Dat heeft voor ons veel veranderd. Mieke en Philippe hebben ons een voorstelling gegeven van het mooie en veelzijdige Valencia en de voordelen die het heeft ten opzichte van andere regio’s en plaatsen, kortom, zij hebben hun liefde voor Valencia met ons gedeeld. Dat werkte zo inspirerend dat we samen met hun op prospectiereis zijn vertrokken. We zijn daar niet alleen ondergedompeld in de Valenciaanse cultuur, maar ook praktische en rationele voordelen zijn daar besproken. Mieke en Philippe hebben immers ook oog voor de bereikbaarheid van de regio, de prijs-kwaliteit verhouding, de evolutie van de plaatselijke immomarkt en het rendement van de investering. We waren nu nog meer overtuigd en zijn dan ook samen met hun naar enkele mogelijkheden gaan kijken. In Valencia kan je immers kiezen voor een woning aan de kust, aan de Turia, in het centrum of in één van de andere stadsdelen of zelfs net buiten Valencia. Wij kozen voor het stadsdeel Patraix.

Connect 2 Valencia heeft ons geholpen in het maken van die keuze, maar daar is het niet bij gebleven. Dan begint natuurlijk pas al de “miserie” waar iedereen door moet bij de aankoop van een buitenlandse woning. En opnieuw, hoe begin je daar aan? Mieke en Philippe hebben ons daar meer dan in geholpen. Zij hebben ons begeleid in elke stap die er moest genomen worden. In de eerste plaats zijn zij natuurlijk de taal al machtig en zijn zij op de hoogte van de plaatselijke administratieve “eigenaardigheden”. Wat is een NIE nummer of zelfs wat is een NIF nummer, hoe kunnen we daaraan geraken, hoe geraken we aan een Spaanse bankrekening, hoe werkt een Spaanse makelaar en hoe weten we dat we daar met allemaal betrouwbare partijen aan tafel zitten? Hebben we een advocaat nodig en hoe geraak ik aan een Spaanse notaris? Kortom, allemaal zaken waar we zelf natuurlijk helemaal niets van kennen. Daar heeft Connect 2 Valencia het verschil gemaakt. Er is al heel wat voorbereidend werk geweest vanuit België, maar tijdens de volgende citytrip samen naar Valencia is heel het koopprocs op een vlotte manier afgehandeld en waren we na enkele dagen eigenaar van een mooi appartement. Achteraf zijn er natuurlijk ook nog heel wat administratieve verplichtingen, maar daar hadden Mieke en Philippe ons goed op voorbereid zodat dit ook zonder enige moeite verlopen is.

Wij zijn zeer tevreden over de vriendelijke en professionele hulp die wij hebben mogen ontvangen van Connect 2 Valencia. Het heeft er voor gezorgd dat heel het aankoopproces zeer vlot en zelfs ontspannend is verlopen. Ook nu nog roepen we regelmatig de hulp in van Connect 2 Valencia, ja de Spaanse overheid blijft ons regelmatig verrassen , en worden we nog steeds met evenveel enthousiasme geholpen.

Bij elk bezoekje aan Valencia proberen we Mieke en Philippe te “strikken” voor een gezellige babbel en uitgebreide tapas maaltijd tijdens een zachte Valenciaanse zomeravond. Ja, zij zijn echte kenners van de lokale “horeca” en verrassen ons regelmatig met de nieuwste en beste adresjes. Ook zijn zij altijd zeer goed op de hoogte van evenementen , de stad Valencia verwent op dat vlak echt wel zijn bewoners en bezoekers, en bezienswaardigheden en helpen ons nog steeds om Valencia verder te ontdekken.

Kortom, wij hebben onze aankoop als zeer aangenaam ervaren en willen Connect 2 Valencia van harte bedanken voor de goede zorgen.

Muchas gracias Connect 2 Valencia!