Een appartement of een huis kopen in Valencia…

... dat doe je natuurlijk niet elke dag. Daarom is het belangrijk je goed te laten adviseren door Connect2Valencia, die je begeleidt doorheen gans het aankoopproces.

We kennen de procedures en de spelregels en nemen zo alle zorgen van je weg. We brengen je in contact met onze immo-partners ter plaatse en nemen je mee op een spannende verkenningsronde.

Eens je ideale verblijf is gevonden, gaan we pas écht met het ganse team aan de slag. Onze advocaat voor het vooronderzoek en het afsluiten van de koopovereenkomst, de notaris, de bank, onze verhuur- en house keeping diensten (bij verhuur, investering...). Het ganse team staat tot je dienst!

Privé initiatieven
Vastgoed in Valencia

Waarom Valencia?

Valencia is met meer dan 850.000 inwoners de derde grootste stad van Spanje. Ze biedt de ideale mix van grootstad, prachtig historisch centrum, cultuur, gastronomie, natuurparken, architecturale sites, groene gebieden, uitgestrekte stranden en natuurlijk het negen kilometer lange Turia-park, dat zich als een grote zuurstoflong door de stad slingert. Beschermd door de bergen aan de Middellandse Zee en met gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar heerst er zowel in de zomer als in de winter een comfortabel mild-warm klimaat.

Valencia heeft een strategische ligging met uitstekende verbindingen met Madrid, Barcelona, Malaga, Sevilla… en heeft de belangrijkste haven van Spanje, waardoor ze een internationale kosmopolitische ingesteldheid ontwikkelde.

Omdat er de politieke wil is om de eigen bevolking tegen extreme vastgoedprijzen te beschermen, blijven deze beduidend lager dan in Madrid en Barcelona of andere Europese grootsteden.
Of u nu op zoek bent naar een plek om uw vakantie door te brengen, een permanente verblijfplaats of pure investering, Valencia biedt u alle mogelijkheden!

Het ganse proces op een rijtje…

De zoektocht

Nadat je met ons in contact bent gekomen (via website, advertentie, aanbeveling…) sturen we een informatieformulier waarin je alle wensen en eisen kan opsommen, zodat we precies weten wat je zoekt en wat voor jou belangrijk is. Als het voor jou nuttig kan zijn, ontmoeten we mekaar persoonlijk om je behoeften nog beter in te schatten én onze diensten uitgebreider toe te lichten.

We zoeken voor jou de panden in Valencia die aan jouw wensen beantwoorden, zodat je zeer gericht je selectie kunt gaan maken.
Natuurlijk wil je een aantal voorkeur panden zelf bezoeken alvorens tot aankoop over te gaan. Ook daar sta je niet alleen voor, we sturen je dus niet alleen op pad maar gaan elk bezoek begeleiden, hetzij persoonlijk hetzij door een van onze gespecialiseerde immo-partners. Je droomhuis een tweede keer bezichtigen voordat je tot kopen over gaat? Natuurlijk, we blijven tot je dienst!

Een bod doen?

In de meeste gevallen hebben wij contact gehad met de eigenaar of de verkoper en kennen wij de waarde van het pand en/of hebben wij de prijs al onderhandeld. We zullen je dan ook vooraf adviseren over de kansen die je maakt met een bod. Je bod kan geaccepteerd of geweigerd worden. Bij afwijzing gaan wij indien je dit wenst, een compromis negotiëren.

Je woning reserveren

Zodra er een overeenkomst is over de prijs is het belangrijk dat de woning niet meer aan je neus voorbijgaat. Het is daarom noodzakelijk je appartement of huis te reserveren. Dit kan snel met een reserveringsdocument en een reserveringsvoorschot. Meestal betaal je bij reservering 3.000 euro, het kan wat meer zijn bij duurdere panden. De woning wordt pas uit de markt gehaald bij betaling van dit reserveringsbedrag.

Soms gaat men ook het “reserveren” overslaan en gaat men direct naar het aankoopcontract. We onderzoeken vooraf welke weg zal worden gekozen, zodat je daarover tijdig bent geïnformeerd.

De rol van je advocaat bij het kopen van een woonst in Valencia

We hebben in ons team een aantal advocaten tot je dienst. De advocaat speelt een belangrijke rol in het aankoopproces, want de notaris komt pas helemaal op het einde van de rit. Hij formaliseert de aankoopakte maar beroept zich op het voortraject dat door de advocaat is afgelegd.

De belangrijkste opdrachten van onze advocaat-partner:
 • Onderzoek naar de feitelijke eigenaar van het pand en is de verkoper wel gerechtigd om het goed te verkopen?
 • Is het pand geregistreerd in het eigendomsregister?
 • Is het onroerend goed vrij van kosten, hypotheken, andere schulden…?
 • Hoe zit het met bouwvergunning? Bouwovertredingen?...
 • Bijkomende onderzoeken waar nodig, opstellen en nalezen contracten
Intussen begeleidt hij/zij je bij:
 • Het openen van een Spaanse bankrekening, om de aankoop te kunnen doen
 • Het aanvragen van een NIE-nummer (Número de Identidad de Extranjero)
  (Kan ook via het Consulaat van Spanje in Brussel, maar loopt soms wat stroever)

Het voorlopig koopcontract (“Arras” genoemd)

Dit is de volgende stap na de reservering. In dit stadium moet je al in het bezit zijn van je N.I.E. en je betaalt nu 10% van de aankoopsom, minus je reserveringsvoorschot.

De eigendomsoverdracht

Eindelijk… bij de notaris. Je advocaat is hierbij ook aanwezig zodat de ondertekening vlot kan verlopen. Je kan de ondertekening van de akte ook “bij Volmacht” door je advocaat laten doen (maar dat is minder leuk omdat je dan “le moment suprême” mist).

De nazorg van Connect2Valencia

We laten je niet los… het staat je vrij verder op onze diensten beroep te doen bij alles wat je aankoop van vastgoed in Valencia aangaat.
 • Poetsdienst voor het betrekken van je woning
 • Verhuur van je appartement
 • Onderhoud
 • Verzekering
 • Belastingen
 • House keeping diensten
 • … en zoveel meer (tips voor uitstappen, gidsdienst, een goed restaurant, niet te missen enz...)


 • Vastgoed in Valencia
  Vastgoed in Valencia
  Vastgoed in Valencia
  Vastgoed in Valencia
  Vastgoed in Valencia
  Vastgoed in Valencia
  Vastgoed in Valencia
  Vastgoed in Valencia
  Business - bedrijven in België of Valencia

  Met welke kosten rekening houden?

  Natuurlijk is de overeengekomen aankoopprijs de belangrijke kostenpost. Houdt echter voor ogen dat daar nog ongeveer 15% (iets meer bij “nieuwbouw) bij komt als aankoopkosten die ten laste vallen van de koper.

  Even op een rijtje:
  De BTW (IVA in het Spaans), bij nieuwbouw vastgoed
  of
  De Overdrachtsbelasting, bij bestaand vastgoed
  10% van de koopsom
  De advocaat
  dit kan van kantoor tot kantoor of van aard van onderzoek wat afwijken.
  Onze partners baseren zich op
  1% (excl. BTW 21%)
  Notaris en Registratie 1%
  Nieuwbouwbelasting (*) 1,5% (* enkel bij nieuwbouw)
  Onze commissie (makelaarscommissie) 3% (excl. 21% BTW)
  met een minimum van 4.500 euro
  Een en ander ter informatie. De regelgeving is in Spanje (Valencia) soms gevoelig aan schommelingen. Dit is dus geen juridisch advies, wat wél zal volgen bij aankoop-intentie.
  De aankoop van een appartement of een woonhuis in Valencia is in samenwerking met Connect2Valencia een aangenaam en zorgeloos traject.